5.4.10

«Λαμπερά» χαμόγελα το 2010


Τελευταία έχω αποκτήσει μία, μάλλον περίεργη, συνήθεια. Μπαίνω σε διάφορα profiles στο facebook και βλέπω φωτογραφίες. Πάνω που άρχισα να το βαριέμαι όμως, παρατήρησα ότι υπάρχει κάτι περίεργο στις φωτογραφίες που έβλεπα. Στις φωτογραφίες κοριτσιών και κάποιων μεγαλύτερων γυναικών δεν έβλεπα πουθενά χαμόγελα.

Αναφέρομαι βέβαια στα κλασσικά χαμόγελα. Εκείνα που οι μύες του στόματος είναι χαλαροί, τα χείλη μισάνοιχτα ή και τελείως ανοιχτά ώστε να αποκαλύπτεται η οδοντοστοιχία και να εμφανίζεται η λάμψη από ένα χαμόγελο. Το χαμόγελο που ακόμα κι αν κάποιος είναι άσχημος, μπορεί να τον κάνει όμορφο. Που δείχνει ότι χαίρεσαι που βγάζεις φωτογραφία και είσαι σε καλή διάθεση...

Σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες τα χείλη είναι σφιγμένα και μαζεμένα ώστε να φαίνονται πιο παχιά, πιο μεγάλα, πιο σαρκώδη... μια αηδία... σαν να απέτυχε η έκχυση σιλικόνης... Ρώτησα μια μικρή γιατί το κάνουν αυτό και η απάντηση ήταν ότι όντως το κάνουν για να φαίνονται λέει πιο σαρκώδη τα χείλη. Και τελικά το αποτέλεσμα είναι σαν να σφίγγονται επειδή δεν πρόλαβαν να πάνε τουαλέτα πριν την πόζα.

Έλεος βρε κορίτσια. Χαλαρώστε... Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από ένα μεγάλο και λαμπερό χαμόγελο σε μια φωτογραφία.