20.6.08

Ένα γλυκό πόστ...

Όταν δεν έχεις κάτι να γράψεις, αλλά θέλεις οπωσδήποτε να γράψεις κάτι, καλό είναι αυτό το «κάτι» να είναι τουλάχιστον γλυκό...

Tiramisu

2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφια (κανονική συσκευασία των 200 γρ)
2 πακέτα κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία των 250 γρ)
2 κρόκοι αυγού
2 βανίλιες
125 γρ άχνη ζάχαρη

2 δίσκοι παντεσπάνι (σκούρο, έτοιμο από το σούπερ μάρκετ)
½ φλιτζάνι καφέ εσπρέσο
½ φλιτζάνι amaretto

1-2 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ (όχι σε πολύ ψηλή ταχύτητα) όλα τα υλικά:
- τυρί
- κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη
- βανίλιες
- κρόκους
έως να γίνουν ένα πηχτό μίγμα

Βρέχουμε τον ένα δίσκο με εσπρέσο και μετά με amaretto (δεν τα ανακατεύουμε στο φλιτζάνι διότι χάνουν το άρωμά τους) και απλώνουμε επάνω το μισό μίγμα.
Τοποθετούμε από πάνω και τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι, τον βρέχουμε επίσης και απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο μίγμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το πασπαλίζουμε με το κακάο.

Εύκολο και νόστιμο

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: