26.6.13

Ένας ειλικρινής απόφοιτος Λυκείου

Εχθές το βράδυ έμεινα ξύπνια αρκετά αργά προκειμένου να παρακολουθήσω σε επανάληψη τη συνέντευξη του Κατίδη στον Σταύρο Θεοδωράκη. Είχα ακούσεις μέσες άκρες τι περίπου είχε πει αλλά ήθελα να την ακούσω ολόκληρη. Φοβάμαι ότι στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί έκανε μία ακόμα γκάφα με την οποία -δυστυχώς- δεν είδα κανέναν να ασχολείται.

Αναπαράγοντας τον διάλογο στο περίπου αλλά με το σωστό νόημα:
ΚΑΤ: Δε γνώριζα ότι ο χαιρετισμός είναι Ναζιστικός. Ξέρεις, εγώ άφησα το σχολείο στη δευτέρα γυμνασίου.
ΘΕΟ: Μα αφού είσαι απόφοιτος Λυκείου...
ΚΑΤ: Ναι, κοίτα, στην τρίτη γυμνασίου πήγα μερικές φορές στην προσευχή και μετά ήμουν κάθε μέρα όλη μέρα στην προπόνηση. Πήρα απολυτήριο γυμνασίου (!) και γράφτηκα στο νυχτερινό λύκειο ... (δε θυμάμαι το όνομα της πόλης). Εκεί πια δεν πάτησα ποτέ, δεν ήξερα που είναι, ούτε είχα δει ποτέ τους καθηγητές, εγώ έλαβα στο σπίτι το απολυτήριο λυκείου (!!!).
ΘΕΟ: Μπράβο, τουλάχιστον είσαι ειλικρινής!

Νομίζω δεν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Απλά αναρωτιέμαι, για μια συνέντευξη που παίχτηκε χθες για δεύτερη φορά, δεν άκουσε τίποτα π.χ. ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας της περιοχής από της οποίας το γυμνάσιο πήρε απολυτήριο και του νυχτερινού λυκείου απ' όπου "αποφοίτησε";
Κάποιος άλλος ίσως που θα μπορούσε να επέμβει και να στείλει στα σπίτια τους τον γυμνασιάρχη και τον λυκειάρχη;

Βέβαια, και πάλι καλά να λέμε. Ως αθλητής θα μπορούσε να έχει μπει και στα ΤΕΦΑΑ χωρίς εξετάσεις.

Α, ξέχασα, είπε κι ότι έκανε λέει και τατουάζ την ημερομηνία του συμβάντος με τον ναζιστικό χαιρετισμό για να θυμάται τη βλακεία του.

Έτσι εξηγείται το ότι είναι γεμάτος τατουάζ.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: