28.11.08

Πρέπει πρώτα να γίνει το κακό και μετά

Βλέπω σήμερα στην κεντρική σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών ότι η κυβέρνηση θα στείλει αεροπλάνο στη Βομβάη για να φέρει στην Ελλάδα τους δύο Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι εκεί λόγω των γεγονότων. Όλα καλά.

Αλλά μήπως να ασχολιόταν κάποιος και με τους 40 Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στην Bangkok, στην Ταϋλάνδη; Ένα φιλικό ζευγάρι θέλησε να περάσει εκεί το μήνα του μέλιτος και έπεσε πάνω στα γεγονότα. Την προηγούμενη Τετάρτη επρόκειτο να πετάξουν για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όμως έκλεισαν τα αεροδρόμια και έμειναν εκεί. Και η Πρεσβεία τους λέει να περιμένουν. Και περιμένουν. Και σήμερα είδαν τα τανκς στην πόλη. Ετοιμάζεται πραξικόπημα. Και μάθανε ότι μπορεί να ανοίξει το ένα από τα δύο αεροδρόμια κι ότι διάφορες χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζουν πτήσεις διάσωσης για τους πολίτες τους. Και η δική μας κυβέρνηση τι κάνει; Να σας πω.

Σε ερώτηση της μητέρας του ζευγαριού, το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε: «λέτε για τη Βομβάη; Στέλνουμε αεροπλάνο». Όχι καλή μου κυρία. Δεν λέμε για τη Βομβάη. Λέμε για την Ταϋλάνδη... «Α, γιατί τι πρόβλημα υπάρχει στην Ταϋλάνδη;».

Και μετά παίρνει την πρεσβεία της Ταϋλάνδης στην Αθήνα και ρωτά. Και από εκεί της λένε ότι η Ελληνική Πρεσβεία στην Bangkok δεν έχει ενημερώσει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Ταϋλάνδη...!!!

Και βέβαια τι μας μένει; Τα κανάλια. Διότι δεν ασχολείται κανείς άλλος. Τα οποία κανάλια προκειμένου να «γράψουν» μονάδες σκίζονται να εξυπηρετήσουν σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και φτάνεις να πεις... δε μ' ενδιαφέρει γιατί ενδιαφέρονται, φτάνει το ενδιαφέρον τους να κάνει κάποιον να ακούσει. Διότι τα πράγματα δεν προβλέπονται καλά εκεί κάτω...

2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Για τους ομήρους που είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα από:

*Κυβέρνηση
*Αντιπολίτευση
*ΜΜΕ
*ΜΑΤ
*Κουκουλοφόρους
*Δημ. υπαλλήλους
*Καταληψίες

μήπως υπάρχει λήση απεγκλωβισμού; Ρωτάω δηλαδή...

Heliotypon είπε...

Συγνώμη για το ορθογραφικό: Λύση