1.8.10

Σκέτη πίκρα!

Όσοι με παρακολουθείτε στο twitter, γνωρίζετε ότι κάνω διακοπές στη Σούγια (νότια Κρήτη). Χθες το πρωί κατεβαίνοντας από το δωμάτιο αντικρίσαμε αυτό:

Και δεν ήταν μόνο του. Λίγο παραπέρα υπήρχε άλλο ένα μικρότερο. Ψάχνοντας στο google με βάση το όνομα ανακαλύψαμε ότι είναι θαλαμηγός 55 μέτρων ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη. Είχε δίπλα του αραγμένο ένα ταχύπλοο που πηγαινοερχόταν συνεχώς και μετέφερε κόσμο από το ένα σκάφος στο άλλο. Κανέναν όμως έξω στη στεριά.
Το απογευματάκι, το πλοίο της γραμμής που κάνει νότια παράλια, πέρασε δίπλα του, χλόμιασε κι έφυγε χωρίς να πιάσει λιμάνι... Υπερβολές!!!
Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας πηγαινοέρχονταν δύο περιπολικά στον έναν και μοναδικό δρόμο της Σούγιας. Πρώτη φορά είδαμε περιπολικό εκεί.
Τέλος πάντων φαινόταν ότι όλοι όσοι κάθονταν στη στεριά, μάλλον ζήλευαν αυτούς που ήταν μέσα στις θαλαμηγούς. Όμως το πιο αστείο είναι ότι σίγουρα αυτοί που ήταν μέσα, ζήλευαν αυτούς που ήταν στη στεριά. Διότι δεν μπόρεσαν όχι να κατέβουν για βόλτα, αλλά ούτε καν από τη σκαλίτσα του σκάφους για μπάνιο στη θάλασσα. Το μόνο που έκαναν όλη μέρα ήταν να πηγαινοέρχονται από το ένα σκάφος στο άλλο...
Σήμερα το πρωί είχαν φύγει πια. Άνοιξε ο ορίζοντας. Μάλλον θα ναι αραγμένοι κάπου στην Παλιόχωρα και θα πηγαινοέρχονται από το ένα σκάφος στο άλλο... Πίκρα!!!

1 σχόλιο:

Heliotypon είπε...

Αν ήξεραν τι χάνουν οι φυλακισμένοι στα χρυσά κλουβιά τους! Ας είναι και πολυτελή σκάφη! 'Οπως το λες: Πίκρα!