4.6.08

Κονγκρατσουλέισονς Μίστερ Barack Hussein Obama, Jr.

Παρακολουθώ σήμερα όλη μέρα τους πανηγυρισμούς για την βέβαιη εκλογή του Barack Obama ως υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία των Η.Π.Α. και έχω μερικές ερωτήσεις:

1. Γιατί ασχολούνται όλοι στην Ελλάδα τόσο πολύ με τις Αμερικανικές εκλογές; Μήπως ξέρουν κάτι και δεν μας το λένε;

2. Γιατί νομίζουν όλοι ότι είναι πολύ καλό ο υποψήφιος Πρόεδρος να είναι μαύρος; Η πιο πρόσφατη εμπειρία από μαύρη πολιτικό της Αμερικής μάς δίδαξε ότι έβγαλε όλη την καταπίεση των προγόνων της σε διάφορους λαούς ανά την υφήλιο.

3. Αυτός είναι μία γλυκύτατη φυσιογνωμία. Έχετε μήπως προσέξει το μάτι (που γυαλίζει πάρα πολύ) της συμβίας του; Να φανταστώ ότι εκκολάπτεται άλλη μία Χίλαρυ πριν καλά καλά μεσουρανήσει ο καλός της; Άσε που έχει μια τρομερή ομοιότητα με την πολιτικό του σημείου 3 - μμμμππππρρρρ -

4. Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι εν τέλει οι Αμερικάνοι που θα φτάσουν στις κάλπες θα ψηφίσουν έναν μαύρο, που το ενδιάμεσο όνομά του είναι Hussein, για πλανητάρχη;
Χρειάστηκε να κάνω refresh δυο τρεις φορές το λήμμα Barack Obama στην Wikipedia διότι αρχικά λάμβανα αυτό:


Σαν να λέμε δηλαδή ο γιος ενός μετανάστη από την Νιγηρία, ο Τζόζεφ Εμέκα Οκέκε, παντρεμένος με Ελληνίδα, έζησε με τον πατριό του στην Ινδονησία, γύρισε στην Ελλάδα, εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μετά οι Έλληνες τον εκλέξανε πρωθυπουργό. Εδώ κάπου ακούγονται τα γέλια και η φωνή που λέει: «το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;».

Βέβαια, τώρα που ξανακοιτάω το παράδειγμα, σε τι διαφέρει ο GAP από τον Obama; Έλληνας μπαμπάς, Αμερικανίδα μαμά, μεγαλωμένος ανά την υφήλιο, υπουργός ελέω μπαμπά, εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (δις ή τρις... δε θυμάμαι). Όπως και ο Barack όμως, ούτε αυτόν τον βλέπω πρωθυπουργό κι ας μην διαφέρει αυτός στο χρώμα από τους ψηφοφόρους του.

Εν ολίγοις;
Να τους ζήσει ο νέος Μπους και μεις να κάνουμε τον σταυρό μας σιγά σιγά διότι ο κ. Μακ Κέιν μάλλον δεν αστειεύεται και σκοπεύει να ξεπεράσει τον προκάτοχό του... Ο καλός μου λέει ότι θα κάνει περίπατο.

Μετά, βεβαίως, θα γίνει ένας νέος Αλ Γκορ και θα μοιραστεί το Νόμπελ Ειρήνης του 2018 (αν ζει ως τότε) με τρεις Έλληνες επιστήμονες που θα τον έχουν βοηθήσει να σώσει τον πλανήτη.

4 σχόλια:

apos είπε...

Ανήκω σε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι με τον Ομπάμα θα αλλάξει κάτι στην αμερικανική πολιτική -εσωτερική ή εξωτερική. Η θεία μου που ζει 45 χρόνια στις ΗΠΑ έχει να το λέει ότι ο καλύτερος πρόεδρος των ΗΠΑ (στο εσωτερικό) ήταν ο Κλίντον.
Νομίζω ότι αυτό που κυρίως συναρπάζει με τον Ομπάμα είναι η όλη ιδέα: ένας αφροαμερικανός διεκδικεί τον Λευκό Οίκο.

Al Silk είπε...

Λέω εγώ κάτι διαφορετικό; ;)

Ανώνυμος είπε...

Νενικήκαμεν!

http://www.africanews.com/site/list_messages/21432

abravanel είπε...

Σαν να λέμε δηλαδή ο γιος ενός μουσουλμάνου μετανάστη από την Αλβανία, ο Οσμαν Τουργκουτ Φικρί, παντρεμένος με Ελληνίδα, έζησε με τον πατριό του στην Τουρκία, γύρισε στην Ελλάδα, εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μετά οι Έλληνες τον εκλέξανε πρωθυπουργό.