14.6.08

Πού είναι τα ρέστα μου;

Γυρνώντας από το ταξιδάκι στο Άμστερνταμ πέσαμε πάνω στην απεργία των οδηγών βυτιοφόρων, φορτηγατζήδων και λοιπών συμπαθών ομάδων βιοπαλαιστών της ασφάλτου. Είχα τότε μισό ντεπόζιτο βενζίνη στο αμάξι. Βαριέμαι να οδηγάω γενικά κι έτσι δεν «τρώμε» πολύ βενζίνη, όμως η δουλειά μας είναι μακρυά από το σπίτι οπότε σκεφτόμουν ότι πρέπει να γεμίσω και να υποστώ τις ατελείωτες ουρές, αλλά ο άντρας μου δε με άφησε. Τελικά είχε δίκιο· η απεργία τέλειωσε ενώ η βενζίνη μας όχι.
Σημείωση ότι βάζω τη «μεσαία»* αμόλυβδη και επειδή η εταιρεία απ' όπου ψωνίζω είχε πάλι ωραίο δωράκι με τα 30 λίτρα και πάνω, είπα να αφήσω το ρεζερβουάρ να στεγνώσει και να γεμίσω για να πάρω και το δωράκι! Και το άφησα... και γέμισα... και πλήρωσα... και «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ, ΚΥΡΙΟΣ;». Εγώ πάντα έπαιρνα ρέστα από πενηντάρικο όταν γέμιζα...

Και ο δήμαρχος ακόμα να ισοπεδώσει την πόλη για να φτιάξει τους ποδηλατόδρομους που είχε τάξει!

Και πρέπει να πάω και super market και έτσι που δεν προσέχω και τις τιμές με βλέπω πάλι να ψάχνω τα ρέστα. Άτιμη κοινωνία! Τελικά σκέφτομαι να το κάνω σαν μία κυριούλα που συνάντησα στο βενζινάδικο:

* Παρακαλώ βάλτε μου 10 ευρώ βενζίνη αλλά από την απλή αμόλυβδη, όχι από τη «μεσαία»...

2 σχόλια:

tink είπε...

Ηράκλειο ε?

που ακριβώς τους έχει τάξει τους ποδηλατόδρομους?? Γιατί εγώ δεν τους βλέπω πουθενά..

Ανώνυμος είπε...

Στο λίνκ η μακέτα είναι από τη Λεωφ. Κνωσού και είχε ποδηλατόδρομους και στη δεξιά και στην αριστερή πλευρά. Μην τους ψάξεις. Πρέπει να αρκεστείς - κι εσύ - στη μακέτα!!!