12.10.08

Αποτελέσματα νέων στατιστικών μελετών στην ιατρική...

Πάει καιρός, το ξέρω. Αλλά πολύ δουλειά, τρεχάματα, προβλήματα υγείας, δεν βρήκα χρόνο. Άσε που αν έμπαινα στο τριπάκι να αρχίσω να σχολιάζω την επικαιρότητα το ποστ θα ήταν σαν τους άθλιους του Βίκτωρα Ουγκώ.
Σήμερα όμως ακούγοντας ειδήσεις στο ΑΛΤΕΡ σημείωσα ένα ρεπορτάζ και τελικά δεν κρατιέμαι να υποκύπτω στον πειρασμό να σας το μεταφέρω:
Ιατρός Παθολόγος δίνει συμβουλές για τις ιώσεις που ταλαιπωρούν τον κόσμο αυτή την εποχή. Μέσα σ' όλα βάζει και μία πρέζα στατιστικά για να μην τον περάσουμε και για άσχετο. Λέει λοιπόν, «οι άντρες κινδυνεύουν από τις ιώσεις πιο πολύ απ' ότι οι γυναίκες κυρίως για τέσσερις λόγους: (1) το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πιο ευάλωτο, (2) καπνίζουν και καμιά φορά τα παλιά τσιγάρα γίνονται αιτία διαφόρων αναπνευστικών προβλημάτων (!!!), (3) βγαίνουν έξω νωρίς το πρωί για να πάνε στη δουλειά και εκτίθενται στο κρύο (!!!!!!) και (4) βγαίνουν έξω το βράδυ για να διασκεδάσουν και εκτίθενται και πάλι στο κρύο χωρίς να προσέχουν ιδιαίτερα (!!!!!!!!!!)».
Τα σχόλια δικά σας και κλείνω διότι πρέπει να ετοιμάσω τη θερμοφόρα για τον άντρα μου που θα γυρίσει από την βραδινή διασκέδαση και θα έχει ήδη εκτεθεί σε κινδύνους για την υγεία του... Ευτυχώς έχει κόψει το κάπνισμα!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

An gyrnaei apo bradinh exodo mallon h 0ermofora exei sxhma plasth ; )

Ανώνυμος είπε...

xmm..pragmati, diakrinw mia proodo..
palaiotera to bitrioli to rixnate "splats" ap' ey8eias sthn mapa, twra eis thn "lebentogena nhso", to syskeyazoyn toylaxiston se 8ermofora! ;-)

--
...always on the road...

Heliotypon είπε...

Ωραίος ο παθολόγος! Αναρωτιέμαι σε πιο έντυπο ποιανού αιώνα ανακάλυψε τα στατιστικά του! Μα υπήρχαν έντυπα τότε που ίσχυαν όλα αυτά που λέει ή τα βρήκε σκαλισμένα σε πέτρινες πλάκες; Και πώς μετέφρασε το κείμενο από τα Αραμαϊκά ή, έστω, από τα αρχαία Ελληνικά;