19.12.10

Φύσα, ρούφα, τράβα τονε

Χθές, όπως σχεδόν κάθε Σάββατο ξεκινήσαμε για καφέ στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο Flocafé Ηρακλείου στην Κοραή.
Ο καιρός, λιακάδα μεν, ψόφος δε...

Το Flocafé της Κοραή στο Ηράκλειο είναι πολύ ωραίο. Ένας κλειστός χώρος μπροστά και πίσω, ένας όροφος (σ' αυτά απαγορεύεται το κάπνισμα) και στο ενδιάμεσο ένα «αίθριο» το οποίο κλείνει με συρρόμενη οροφή όταν κάνει κρύο ή βρέχει, ενώ έχει και σόμπες στην οροφή δεξιά αριστερά για να εξασφαλίζεται η σωστή θερμοκρασία.

Το συγκεκριμένο καφέ ανήκει κατά το ένα έκτο στον υιό Κουράκη, το γιο του Δημάρχου, για τον οποίο πολύς λόγος έχει γίνει αλλά δεν είναι της παρούσης. Ο Δήμαρχος λοιπόν, μαζί με όλη την παρέα της ομάδας του ΟΦΗ είναι σχεδόν κάθε Σάββατο στο συγκεκριμένο καφέ για την παρεούλα και το καφεδάκι. Περασμένες μέρες του έγινε παρατήρηση από θαμώνα για το κάπνισμα στο αίθριο και η απάντησή του ήταν «ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός». Να σημειώσω ότι έριχνε καρέκλες, η οροφή ήταν κλειστή και οι σόμπες σε πλήρη δράση.

- Όχι βρε Δήμαρχε. Δεν είναι ανοιχτός ο χώρος όταν η οροφή είναι κλειστή. Είναι κλειστός και γεμίζει τσιγαρίλα όλο το σύμπαν.

Για να μην τα πολυλογώ. Η χθεσινή μας προσπάθεια να πιούμε καφέ εκεί ήταν πλήρως αποτυχημένη. Ο χώρος είχε μετατραπεί από καφέ σε τεκέ, σε τέτοιο σημείο που δεν έβλεπες τα σκαλοπάτια για να κατέβεις στο κάτω επίπεδο. Δεν κάναμε καν παρατήρηση γιατί θα έπεφτε και πάλι στο κενό. Αυτό που κάναμε ήταν να το καταγγείλουμε στο site του Flocafe ελπίζοντας ότι δεν είναι γενική πολιτική τους να επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματά τους.

Φυσικά, για καταγγελία ούτε λόγος. Αν και θα είχε ένα κάποιο ενδιαφέρον να δει κανείς αν η Δημοτική Αστυνομία θα πάει να ελέγξει και ίσως να βάλει πρόστιμο στο μαγαζί του Δημάρχου.

Εναλλακτικά πήγαμε σε άλλο καφέ. Εξαιρετικός χώρος, καθαρός και φροντισμένος. Ωραία πράγματα, τιμές όπως παντού, ταχύτατο ασύρματο δίκτυο. Και υπήρχαν μέσα πάρα πολλοί καπνιστές. Το καταλάβαμε διότι κατά διαστήματα έβγαιναν έξω για να καπνίσουν. Δυστυχώς γι' αυτούς ο ιδιοκτήτης ήταν γιος κάποιου που νομίζω έχει ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού θα πάει; Θα έρθει η ώρα τους. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Al Silk είπε...

Ανώνυμε
Δυστυχώς ο συγκεκριμένος είναι στον 9ο χρόνο και φαίνεται να πηγαίνει μακρυά τη βαλίτσα. Δεν τον αγγίζει τίποτα πια...

tiflosourtis είπε...

Καλά κάνατε και φύγατε αλλά ενώ είπες τόσα για το φλοκαφέ δεν είπες που πήγατε να διαφημίσεις και το "καλό" καφέ...
Όχι τίποτα άλλο αλλά πάω και συχνά Ηράκλειο οπότε με ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο.
:-)

Al Silk είπε...

Επίτηδες το έκανα tiflosourti. H ιδέα ήταν η ενημέρωση σχετικά με το Flocafe και όχι η διαφήμιση του άλλου καφέ. Πάντως FYI είναι το Μπισκότο (Χάνδακος, μετά την Ουτοπία, δεξιά). Εξαιρετικό!

tiflosourtis είπε...

Ευχαριστώ για την πληροφορία!! Ουτοπία έχω πάει... κόλαση σοκολάτας!