30.1.15

Οι 140 χαρακτήρες δεν αρκούν

Προσπάθησα να βρω έναν τρόπο να σχολιάσω κάποια από τα tweet που εμφανίζονται αυτές τις μέρες στο timeline μου, αλλά οι 140 χαρακτήρες ήταν λίγοι.

Μόλις τέσσερις μέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Κι όμως πολλοί λογαριασμοί στο twitter, από την πρώτη μέρα έχουν αρχίσει να βάζουν θέματα:

- 1 μέρα και η ΔΙΑΣ είναι ακόμα στους δρόμους
- 2 μέρες και ο φράχτης είναι ακόμα εκεί
- 3 μέρες και η Αμυγδαλέζα λειτουργεί ακόμα
- 4 μέρες και το κολαστήριο του κορυδαλλού είναι ακόμα ανοιχτό
...
Θέλουν όλοι να γίνουν τα πάντα και να γίνουν τώρα. Κι εγώ πίστεψα ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και γι' αυτό υποστήριξα. Όμως φοβάμαι ότι θα χρειαστεί κάποιος - λίγος ή περισσότερος - χρόνος για όλα.
Μαθαίνω ότι ο λόγος που τρεις αναπληρωτές υπουργοί δεν έχουν ορκιστεί ακόμα είναι το γεγονός ότι δεν έχουν θεσμοθετηθεί τα υπουργεία τους. Και η θεσμοθέτηση αυτή γίνεται με νόμο. Το νόμο όμως τον ψηφίζει η Βουλή κι αυτή τη στιγμή Βουλή δεν υπάρχει. Δεν έχει συσταθεί και δεν έχει Πρόεδρο.
Ναι, θα μπορούσε ο Τσίπρας να βγάλει τρεις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να έχει λήξει το ζήτημα. Θέλουμε να το κάνει; Θέλουμε να ακολουθήσει την ίδια τακτική με την οποία κυβερνούσαν οι προηγούμενοι;

Δεν ξέρω τι από τα παραπάνω μπορούν να γίνουν με απλές αποφάσεις ή χρειάζονται νόμους. Αν όμως μετά που θα συσταθεί η Βουλή σε σώμα και αναλάβει το νέο προεδρείο, δεν δρομολογηθούν άμεσα τα σχετικά νομοθετήματα για όλα τα ζητήματα που περιμένουμε να βρουν λύση, τότε ναι, τότε θα υπάρχει πρόβλημα.
Κάναμε υπομονή τόσα χρόνια για να έρθει η ώρα να τηρήσει κάποιος το λόγο του στον ελληνικό λαό. Φαίνεται ότι ήρθε αυτή η ώρα. Αν χρειάζεται να περιμένουμε άλλες 20 μέρες, για να γίνουν όπως πρέπει, προτείνω να κάνουμε λίγη υπομονή.

Να σας πω όμως και την αμαρτία μου. Θα ήθελα να γίνει μια και μόνη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Έτσι, για την αλητεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: