12.4.08

Glory Glory Man United!!! (ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ)

Όταν ήμουν μικρή - αγοροκόριτσο γαρ - μου άρεσε να παίζω μπάλα με τα αγόρια στο σχολείο και τη γειτονιά. Μετά που γύριζα στο σπίτι πολλές φορές καθόμουν μαζί με τον μπαμπά μου και βλέπαμε τον Παναθηναϊκό. Έμαθα λοιπόν να παρακολουθώ ποδόσφαιρο και να ξέρω τους κανόνες. Το μπάσκετ έμαθα και να το παίζω καλά διότι ο θεούλης με προίκισε με 1.80 μέτρα ύψος μόλις στα 16 μου... Τέλος πάντων, τα χρόνια πέρασαν και -αν και όχι φανατικά- συνέχισα να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο ελληνικό κυρίως ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να έχω εκφραστεί ιδιαίτερα θερμά για καμία εγχώρια ομάδα.
Και δείτε τώρα τι μου επιφύλαξε το μέλλον. Αγάπησα η φτωχή! Και ο καλός μου είναι φίλαθλος. Αλλά μην πάει ο νους σας σε τίποτα μπαναλαρίες ελληνικής κατανάλωσης.... Όοοοοοχι... Μιλάμε για τα μεγάλα σαλόνια. Στο γραφείο του σπιτιού μας έχουμε μακέτα του Old Trafford, τους παίκτες της ομάδας σε κουκλάκια, διάφορα γκατζετάκια και φυσικά μία-δύο πλήρεις αθλητικές εξαρτήσεις στην ντουλάπα.
Κι εγώ, χωρίς να χω περάσει από τα προκαταρτικά έφτασα να γνωρίζω τους παίκτες της Premier League(όχι μόνο της Manchester) με ονόματα και διευθύνσεις και να τους ξεχωρίζω και στον αγώνα - και μ' αρέσει!!!
Αυτές τις μέρες ο καλός μου λείπει στο εξωτερικό. Και προχθές το βράδυ που η Manchester United έπαιζε με την Roma έφερα το βαρύ φορτίο της αναμετάδοσης (είναι στο άλλο ημισφαίριο και δεν είχε δυνατότητα να παρακολουθήσει ούτε ηλεκτρονικά) με SMS!!!!
Μάλλον το ίδιο θα κάνω και αύριο Κυριακή που Η ομάδα παίζει με την Arsenal και όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για ΤΟ ματς της χρονιάς στην Premier League και σίγουρα the reds will march on!!!

Ο καλός μου από το άλλο ημισφαίριο διάβασε το post και μου έκανε τις εξής παρατηρήσεις, τις οποίες προφανώς δεν θα σχολιάσω. Μου λέει λοιπόν για να μαθαίνω ότι το ματς της χρονιάς είναι αυτό που θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο (14.45 ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στην Manchester United και την Chelsea και συμπληρώνει ότι θεωρεί πως όσο αντιποδόσφαιρο και τσούκου-τσούκου και νίκη μισό-μηδέν στο τέλος κι αν παίζουν οι 'μπλε', θα κάνουν το στραβοπάτημα από μόνοι τους μάλλον την ερχόμενη Πέμπτη μέσα στο Goodison Park (μετά από δική μου έρευνα προφανώς αναφέρεται στο ματς της Chelsea με την Everton στις 17 Απριλίου).