4.4.08

"Σκύλος" του ΙΚΑ δάγκωσε ασφαλισμένο!

Αυτός ήταν ο τίτλος ενός θέματος που τρέχει από το πρωί στα κανάλια σήμερα και αφορά έναν ασφαλισμένο του ΙΚΑ τον οποίο δάγκωσε ο υποδιευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου.
Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος πάνω στον οίστρο του τηλεοπτικού παραθύρου αυτό που συνέβη ήταν ότι:

1. Εκείνος πήγε να κλείσει ραντεβού για διαβητολόγο (που απουσίαζε) και για ορθοδοντικό που δεν υπάρχει στο Ηράκλειο (για την ακρίβεια είπε ότι δεν υπάρχει ορθοδοντικός στην Κρήτη, μόνο στα Χανιά, αλλά αυτό θα το σχολιάσω κάποια άλλη φορά)

2. Του είπαν ότι -προφανώς- δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού για τους προαναφερθέντες λόγους

3. Ζήτησε να δει την διευθύντρια η οποία έλειπε και την ώρα που ήταν έτοιμος να πλακώσει την γραμματέα (επειδή του είπε ότι λείπει η διευθύντρια) μπήκε ο Υποδιευθυντής ο οποίος -λογικά- ζήτησε να μάθει προς τι οι φωνές

4. Ο ασφαλισμένος άφησε το λιντσάρισμα της γραμματέως και έπιασε από τον λαιμό τον Υποδιευθυντή

5. Ο οποίος αμυνόμενος και προκειμένου να μην πνιγεί στα καλά καθούμενα και χωρίς να ξέρει και το γιατί, δάγκωσε στο χέρι τον ασφαλισμένο και κατάφερε να ξεφύγει.

Όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνω ότι τα εξομολογήθηκε ο ίδιος ο ασφαλισμένος και όταν ο κ. Αυτιάς συγκεκριμένα του είπε 'άρα εσύ επιτέθηκες πρώτος' αυτός απάντησε 'και από το μπαλκόνι θα τον πέταγα αν προλάβαινα, μου πήρε το βιβλιάριο από το χέρι να το δει, έτσι να τον άφηνα;'
Τι άλλο να σχολιάσει κανείς.
Βεβαίως όλο το παραπάνω σουρεάλ περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Υποδιευθυντής ενώ ο ασφαλισμένος περιφερόταν όλη μέρα σε όλα τα κανάλια και τα δελτία λέγοντας ακριβώς την ίδια ιστορία χωρίς κανείς να τον κοιτάει έστω με απορία.
Και γω μετά αναρωτιέμαι:
-. Γιατί αφήνω να μου παίρνουν την προτεραιότητα στην διασταύρωση και δεν αντιδρώ;
-. Γιατί ανέχομαι να ξεσηκώνουν τον τόπο με τα subwoofers των αυτοκινήτων χωρίς να αντιδρώ;
-. Γιατί ακούω πυροβολισμούς από το διπλανό σπίτι και δεν κάνω τίποτα;
-. Γιατί μου παίρνει την σειρά στην ουρά στην τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ, στον γιατρό... ο τσαμπουκαλεμένος μαυροπουκαμισάς και εγώ κάνω το κορόιδο;
Να σας πω γιατί;
Διότι ζω στο Ηράκλειο Και αν αντιδράσω μπορεί να βρεθώ στο πάτωμα με κάποιον από πάνω μου να προσπαθεί να με πνίξει...
Κι όχι τίποτα άλλο αλλά αν τον δαγκώσω στο χέρι για να απελευθερωθώ μπορεί να χάσω τη δουλειά μου κι αυτός να γίνει φίρμα στα κανάλια.
Α, και για να μην το ξεχάσω: Νομίζω το αυτό θα ίσχυε ακόμα κι αν ζούσα εκτός Κρήτης, δηλαδή στα Χανιά!